3 redenen waarom lokale marktkennis belangrijk is bij het verkopen van je woning

Of je nu veel of weinig ervaring hebt met het verkopen van huizen, één ding is zeker: het is belangrijk om te weten wat er in jouw buurt gebeurt voordat je jouw huis verkoopt. Als je goed op de hoogte bent van de lokale huizenmarkt, kan dat het verschil maken en zorgen voor een makkelijke of winstgevende verkoop. In deze blog leggen we uit waarom het zo belangrijk is om te weten wat er in jouw buurt gebeurt voordat je je huis te koop zet

Reden 1: Bepalen van de verkoopprijs

Een van de eerste stappen bij het verkopen van een huis is het vaststellen van de verkoopprijs. Het is essentieel om te weten wat vergelijkbare huizen in de buurt kosten, omdat de prijs sterk kan verschillen tussen buurten. Om deze reden kan MarQuis Makelaars & Taxateurs jou helpen begrijpen hoeveel mensen bereid zijn te betalen voor een huis in jouw omgeving.

 

Het is riskant als je de verkeerde verkoopprijs kiest. Als de prijs te hoog is, kunnen mensen afgeschrikt worden en kan het langer duren voordat je huis wordt verkocht. Maar als de prijs te laag is, loop je het risico om geld te verliezen. Met lokale marktkennis verkrijg je de informatie die nodig is om je woning tegen een eerlijke prijs te verkopen.

Reden 2: Doelgerichte marketing

Voor een succesvolle verkoop van je huis is het belangrijk dat de juiste mensen bereikt worden.  Lokale marktkennis helpt bij het ontwikkelen van strategieën om jouw huis onder de aandacht te brengen bij geïnteresseerden in de buurt. Overweeg bijvoorbeeld om betaalde advertenties in te zetten, gericht op buurtbewoners of het vermelden van de locatie in sociale media berichten. Hierdoor vergroot je de zichtbaarheid van je huis voor potentiële kopers in de omgeving. 

Reden 3: Onderhandelingskracht

Om succesvol je woning te verkopen, is onderhandelingsvaardigheid met geïnteresseerden van groot belang. Inzicht in de lokale huizenmarkt geeft je een groot voordeel in gesprekken met potentiële kopers. Hierdoor kun je beter inschatten welke prijsaanbiedingen redelijk zijn en welke niet.

 

Bovendien, als je goed op de hoogte bent van hoe huizen in jouw buurt verkopen, kun je ook makkelijker beslissen hoelang je wilt wachten voordat je het beste bod accepteert en je huis daadwerkelijk verkoopt.

Het belang van een lokale makelaar

Het inzetten van MarQuis Makelaars & Taxateurs is slim bij de verkoop van je huis. Deze expert heeft niet alleen de kennis over het verkopen van een woning, maar ook ervaring van het verkopen in jouw buurt. Daarnaast adviseert een verkoopmakelaar welke verkoopstrategie het beste past bij het verkopen van jouw huis en maakt jouw huis verkoopklaar door op social media hier publiciteit voor te maken. 

 

Ben je geïnteresseerd om een verkoopmakelaar in te zetten voor het verkoopproces? Neem dan contact met ons op of kom langs bij ons op kantoor: MarQuis Makelaars & Taxateurs, Kerkstraat 7, 3295 BD ’s-Gravendeel.