Nieuwe woningtrends: populaire interieurstijlen en designelementen voor 2024

De uitstraling en de sfeer van een leefruimte kunnen een krachtige uitdrukking zijn van wie je bent en waar je van houdt. In deze blog laten wij jou zien wat de meest opvallende woningtrends van 2024 zijn en hoe je van je huis een thuis kunt maken. Bekijk hier de verschillende stijlen en maak er wat moois van!

1. Retro chic: De heropleving van de seventies stijl

Dompel je huis weer volledig onder in de seventies, waar verfijnde houten meubels samenkomen met walnootkleurige tinten en chromen afwerkingen. Geometrische vormen en kleurrijke patronen brengen een levendig pallet tot leven. Deze stijl combineert verschillende materialen, waardoor een  eigentijds interieur ontstaat.

 

retro chique

 

2. Sustainable living: Groen in- en om het huis

Duurzaamheid is niet alleen een trend, maar een levensstijl. Kies bijvoorbeeld voor een bezoek aan de kringloopwinkel of geef oude items een nieuw leven door er een nieuwe kleur aan te geven. Integreer duurzame materialen in je interieur en omarm energie-efficiëntie met slimme technologieën zoals thermostaten en ledverlichting.

 

sustainable-living-MarQuis

 

3. Organische vormen: Zacht en speels

Zeg vaarwel tegen recht lijnen en omarm organische voren. Denk aan oale eettafels en organische banken die een speels en zacht karakter aan je ruimte toevoegen. Deze stijl creëert een gevoel van beweging en nodigt uit tot ontspanning.

 

organische-vormen-MarQuis

4. Klassieke kleuren: Tijdloze elegantie

Breng een klassieke en chique sfeer in huis met diepe kleuren. Denk aan donkerblauw, bordeauxrood en bosgroen om tijdloze elegantie te creëren. Deze kleuren zorgen voor een warme en luxueuze uitstraling, perfect voor wie houdt van een vleugje glamour.

 

klassieke-kleuren-MarQuis

5. Soft outdoor: Natuurlijke harmonie

Haal de natuur naar binnen met deze stijl. Verwerk natuurlijke elementen in je interieur, van planten tot aardetinten en openheid voor natuurlijk licht. Het resultaat is een kalmerende omgeving, je huis verbonden met de natuur.

 

soft-outfoor-MarQuis

6. Minimalistische gezelligheid: Rust en eenvoud

Vind rust in minimalistische gezelligheid. Creëer een huiselijke sfeer met warm hout en natuurlijke materialen. Kies voor een rustig kleurenpalet, voeg textiel toe voor extra comfort en vul de ruimte met kalmerende geuren en kaarslicht.

 

minimalistische-gezelligheid-MarQuis

7. Kleurrijk interieur: Een feest voor het oog

Geef je interieur een levendige boost met felle kleuren en vrolijke items. Voeg een vleugje speelsheid toe met unieke accessoires en creëer een levendige galerijwand die je huis doet opfleuren.

 

kleurrijk-interieur-MarQuis

MarQuis Makelaars & Taxateurs

Bij MarQuis Makelaars & Taxateurs gaat het niet enkel om het verkopen van huizen, maar helpen we jou ook vinden met het vinden van een thuis. Met deze woontrends hopen we jou op stap te helpen met het ontdekken van jouw eigen stijl. Mocht je op zoek zijn naar een betrouwbare en deskundige partner voor het verkopen van je woning of het vinden van jouw thuis, kies dan voor MarQuis Makelaars & Taxateurs. Voor vragen of advies kunt contact met ons op nemen of kom gezellig langs om kennis te maken bij ons op het kantoor aan de: Kerkstraat 7 3295 BD ’s-Gravendeel